single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Bosbranden Australië

06-01-2020

Sinds een aantal weken krijgen we dagelijks telefoontjes van bezorgde reizigers die een reis hebben geboekt (of willen boeken) naar Australië. Heel begrijpelijk want de berichten uit Australië over de bosbranden zijn zorgwekkend. Uiteraard houden wij het nieuws ook nauwlettend in de gaten en hebben dagelijks contact over de situatie.

Laatste nieuws: Oostkust is veilig

Van onze collega’s ter plekke kregen we de informatie dat de bosbranden tot op dit moment gelukkig geen invloed hebben op de meeste reizen in Australië (Kickstart Melbourne, Kickstart Ultimate Oz en de Oostkust reizen). Er zijn geen branden tussen Sydney en Cairns; de populairste roadtrip route is open en wordt niet beïnvloed door bosbranden.De bosbranden in het oosten zijn landinwaarts – maar niet ergens dicht bij de kust. Iedereen die van plan is om langs de kust te reizen kan dat doen, de wegen zijn begaanbaar en er is vooralsnog geen gevaar.

Wildlifeproject wél getroffen!

Helaas is het project bij het Kangaroo Island Wildlife Sanctuary wél getroffen door de bosbranden en kan vooralsnog als verloren worden beschouwd. Dat betekent dat we op dit moment geen vrijwilligers kunnen plaatsen op dit project.Wil je toch je steentje bijdragen om deze dierenopvang te helpen? Dat kan door een donatie te doen via deze link. Je geld gaat direct naar de wederopbouw van het project en daarmee direct naar de opvang van getroffen dieren.

Advies: Niet van Sydney naar Melbourne over land

De huidige branden in New South Wales waarover veel in de media wordt gerapporteerd, zijn vooral in gebieden ten zuiden van Sydney en de meest verwoestende bosbranden zijn in Victoria en Zuid-Australië. We raden het daarom ten sterkste af om van Sydney over land naar Melbourne te reizen. Onze collega’s ter plaatse houden de situatie ook goed in de gaten en zullen onze reizigers van de meest recente informatie voorzien. Als de situatie verslechtert, dan zullen wij uiteraard contact met onze deelnemers opnemen.

Voor de meest recente status verwijzen we jullie naar het Reisadvies van de Nederlandse overheid.

#letsmakememories