single.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

6 vragen over au pair

11-03-2019

Wil jij au pair worden in Australië, Amerika of  Nieuw-Zeeland maar heb jij toch nog wat vragen? We hebben hier de  meest gestelde vragen over au pair worden op een rijtje gezet. Heb je na het lezen nog meer vragen? Neem gewoon contact met ons op en we helpen je graag verder!

Au Pair Australie Iris op schommel

💁 Q1: Hoe oud moet ik zijn?
Minimaal 18 jaar, voor zowel Amerika, Nieuw-Zeeland als Australië. Dit in verband met de visum vereisten.

 Q2: Wanneer kan ik beginnen?
Je kunt het hele jaar door beginnen; er zijn maandelijks meerdere vertrekdata. Het is belangrijk dat je 4-6 maanden voor de gewenste vertrekmaand bij ons boekt. Dit omdat je na boeking nog diverse formulieren moet invullen en je door ons geïnterviewd wordt.

🚗 Q3: Is een rijbewijs echt verplicht? En waarom?
Ja. Afstanden in Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika zijn heel anders dan afstanden in Nederland. Als Au Pair is het verplicht om in bezit te zijn van je rijbewijs. Je kunt je wel vast aanmelden voor het programma als je nog bezig bent met het behalen van je rijbewijs. Doorsturen van je dossier kan zodra je rijbewijs is behaald. EduCare programma: je moet minimaal 6 maanden je rijbewijs hebben. En een high frequent driver zijn: je rijdt minimaal 4x per week auto.

Liele met gastfamilie tijdens Kerst

🎓 Q4: Heb ik een bepaalde vooropleiding nodig?
Een passende opleiding is handig, maar niet vereist. Wel moet je kunnen aantonen dat je minimaal 200 uur oppaservaring hebt (of soortgelijke ervaring, bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf), die je in de laatste drie jaar hebt opgedaan. We vragen drie referenties, waarvan twee op het gebied van werkervaring met kinderen. Verder moet je een rijbewijs hebben, voldoende Engels spreken en mag je niet roken. Jongens kunnen niet geplaatst worden. Na aanmelding vindt een interview op ons kantoor plaats. We bespreken dan o.a. je ervaring. Ook maak je een psychologische test. Wanneer je de opleiding SPW 3/Kinderopvang, SPW 4/Onderwijsassistent, PABO of HBO Pedagogiek hebt afgerond, kun je in Amerika ook als Au Pair Extraordinaire aan de slag gaan. Je maakt dan gebruik van alle voorwaarden van het Au Pair in America programma, maar je verdient vanwege je opleiding meer dan gewone au pairs. Wanneer je werkt als Au Pair ExtraOrdinaire is de kans groot dat het gastgezin waar je geplaatst wordt jongere kinderen (0-2) heeft.

Au Pair Amerika halloween

📍 Q5: Kan ik zelf beslissen waar ik als au pair ga werken?
Nee, je kunt niet van te voren aangeven waar je precies wilt komen te werken. De meeste gezinnen komen uit het Noordoosten van Amerika, rondom New York. In Australië zijn de gezinnen erg verspreid. Je kunt in OZ wel aangeven een bepaalde voorkeur te hebben voor bijv. de outback, small towns of a city (no garantee!). Maar geen specifieke plaatsen. Tijdens je matchingprocedure, dus wanneer je in contact komt met gezinnen kun je zelf de locatie van de families in overweging nemen bij je besluit. Wil jij dus héél graag als au pair in Florida of Sydney werken? Dan is het een keuze om te wachten totdat je een aanvraag krijgt van een gezin uit Florida of Sydney. Maar het kan natuurlijk zijn dat dat niet gebeurt of lang duurt. Wij zeggen daarom: ga in eerste instantie voor die belangrijke klik met het gezin en kijk daarna naar de locatie.

🌎☀ Q6: Kan ik langer blijven?
Ja! In Amerika kun je in totaal 2 jaar blijven. Je krijgt na een ong. 8 maanden een oproep waarin de overheid je vraagt of je na je 12 maanden naar huis wilt, of wilt blijven. In Australië kun je maximaal 1 jaar werken als au pair op je Working Holiday visum. Wil je langer blijven? Dan moet je 3 maanden werken in een agrarische regio: dit mag als au pair, maar een ander baantje kan ook.

#letsmakememories