single-faq.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Wat zijn de kosten van een tussenjaar?

Als je een tussenjaar wilt nemen is het goed om een realistisch beeld te hebben van de kosten van een tussenjaar. Wat de kosten van een tussenjaar zullen zijn verschilt erg per wat je gaat doen. Bij de meeste jongeren is het zo dat de reis een onderdeel van het tussenjaar is. Als je in je tussenjaar ook op reis gaat dan zul je merken dat er veel verschil in de kosten zit.

Sommige reizen hebben de kosten voor accommodatie en eten en soms zelfs voor excursies volledig gedekt. Hierdoor valt de totaal prijs duurder uit, maar heb je eenmaal in het buitenland zo goed als geen extra kosten. Er zijn ook reizen waar bijvoorbeeld alleen de accommodatie is gedekt, en ben je zelf (gedeeltelijk) verantwoordelijk voor het eten. Populaire reizen onder tussenjaar reizigers zijn de Ecuador Break en de Africa Break.

Werken tijdens je reis

Kies je ervoor om tijdens je tussenjaar te gaan backpacken in Australië, dan kun je daar ook gaan werken. Zodat je zelfs geld verdiend. Hetzelfde geld voor de Au pair Amerika en Au pair Australië reizen.

Kosten van het vliegticket

Daarnaast verschillen ticketprijzen verschillen ook erg per bestemming. In totaal moet je voor een retour ticket naar zo’n verre bestemming wel rekenen rond de 1000 EU. Dit kan iets duurder, maar ook goedkoper uitvallen. Reizen kost wel wat, maar iedereen gaat naar huis met onbetaalbare herinneringen en ervaringen! Alle prijzen zijn ook te vinden op onze website onder “prijzen” onder aan de pagina van je reis.

Ga je je reis in tijdens je tussenjaar maken? Kijk dan ook op deze pagina voor een overzicht van alle tussenjaar mogelijkheden.

kosten van een tussenjaar

#letsmakememories