single-faq.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken

Is de vrijwilligerstraining van stichting Muses verplicht?

JA, de vrijwilligerstraining van Stichting Muses is VERPLICHT voor iedere deelnemers van Activity International die sociaal/educatief/medisch vrijwilligerswerk gaat. doen. Bij deze projecten ligt de focus op werken met kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Als je een natuur, bouw- of wildlifeproject gaat doen is deze bijeenkomst niet verplicht. De training is gratis (voor de lunch vraagt Muses een eigen bijdrage van 5 euro). Doel van deze dag is om je goed voor te bereiden op het vrijwilligerswerk dat je gaat doen en ervoor te zorgen dat je een stukje bewuster op reis gaat. Tijdens deze training leer je andere vrijwilligers kennen, leer je hoe je het vrijwilligerswerk zinvoller kunt maken en worden o.a. cultuurverschillen, veiligheid en gezondheidsaspecten besproken. Let op: informatie over je project, landspecifieke info of ‘toeristische info’ over het land waar je naartoe gaat komt deze dag weinig tot niet aan de orde!

Stichting Muses Romy en Shanita


Data trainingen + aanmelden voor training

Op de site van Musus vind je een overzicht van de data van de vrijwilligerstrainingen, je kunt zelf kiezen welke training je bij wilt wonen. We raden je aan om ongeveer 6-8 weken voor je vertrekdatum een trainingsdag te volgen. Aanmelden kan door het online aanmeldformulier in te vullen. Er zijn per dag een beperkt aantal plekken beschikbaar, we raden je aan om niet te lang te wachten met het aanmelden.

Er zijn er speciale trainingsdagen per continent (Azië, Afrika en Latijns-Amerika) maar er zijn ook trainingen die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht naar welk land je gaat. In principe zijn alle trainingen hetzelfde, maar we hebben het onderverdeeld per continent zodat het gemakkelijker is om reisgenoten te ontmoeten.

Stichting Muses

Stichting Muses (opgericht door twee oud-deelnemers van Activity International) heeft de afgelopen jaren al vele vrijwilligers gevolgd tijdens hun reis en met velen projecteigenaren gesproken. Het is gebleken dat vrijwilligers vaak tegen dezelfde situaties en problemen aanlopen. Daarom hebben zij besloten om al deze situaties te bespreken tijdens een professionele en interactieve trainingsdag. Naast het feit dat je je bewust wordt van een aantal belangrijke zaken, is het ook een onwijs leuke dag en ontmoet je andere vrijwilligers! Een betere voorbereiding op je vrijwilligerswerk kun je je haast niet bedenken!

#letsmakememories