single-faq.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligerswerk: Is de vrijwilligerstraining van stichting Muses verplicht?

JA, de vrijwilligerstraining van Stichting Muses is VERPLICHT voor iedere deelnemers van Activity International die sociaal/educatief/medisch vrijwilligerswerk gaat. doen. Bij deze projecten ligt de focus op werken met kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Als je een natuur, bouw- of wildlifeproject gaat doen is deze bijeenkomst niet verplicht. De training is gratis (voor de lunch vraagt Muses een eigen bijdrage van 5 euro). Doel van deze dag is om je goed voor te bereiden op het vrijwilligerswerk dat je gaat doen en ervoor te zorgen dat je een stukje bewuster op reis gaat. Tijdens deze training leer je andere vrijwilligers kennen, leer je hoe je het vrijwilligerswerk zinvoller kunt maken en worden o.a. cultuurverschillen, veiligheid en gezondheidsaspecten besproken. Let op: informatie over je project, landspecifieke info of ‘toeristische info’ over het land waar je naartoe gaat komt deze dag weinig tot niet aan de orde!

Data trainingen + aanmelden voor training

Op de site van Musus vind je een overzicht van de data van de vrijwilligerstrainingen, je kunt zelf kiezen welke training je bij wilt wonen. We raden je aan om ongeveer 6-8 weken voor je vertrekdatum een trainingsdag te volgen. Aanmelden kan door het online aanmeldformulier in te vullen. Er zijn per dag een beperkt aantal plekken beschikbaar, we raden je aan om niet te lang te wachten met het aanmelden.

Er zijn er speciale trainingsdagen per continent (Azië, Afrika en Latijns-Amerika) maar er zijn ook trainingen die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht naar welk land je gaat. In principe zijn alle trainingen hetzelfde, maar we hebben het onderverdeeld per continent zodat het gemakkelijker is om reisgenoten te ontmoeten.

Meer over Stichting Muses

Romy (zie filmpje hieronder) is mede-oprichtster/trainster van Stichting Muses. Deze stichting bestaat al sinds 2007 en wij verzorgen samen met andere experts verschillende trainingen op gebied van duurzaam vrijwilligerswerk én de impact die het op jouw persoonlijke ontwikkeling heeft. Lees hier maar eens wat ze allemaal voor leuke en nuttige trainingen ze geven!”

 

#letsmakememories