singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Crowdfunding

Steun 40 kinderen in het Afrikaanse eSwatini!

Niet alle kinderen op de wereld hebben het zo goed als in Nederland. In het Afrikaanse eSwatini (Swaziland) is fatsoenlijk eten en onderwijs niet vanzelfsprekend. Daarom willen wij door middel van crowdfunding geld inzamelen om voor 40 kinderen in dit land een jaar lang dagopvang, maaltijden en onderwijs te bekostigen. Hiervoor is € 4.800 nodig. Help jij mee dit geld in te zamelen?

Het kinderopvang project

Bij “Neighbourhood Care Points” worden kinderen tussen de 2 en 16 jaar oud in een veilige omgeving opgevangen in hun eigen “local community”. Ze krijgen hier onderwijs en maaltijden, wat verzorgd wordt door mensen uit de community, die hiervoor ook een bijdrage krijgen. Zij kennen de kinderen en hun familie goed. Dit project biedt jonge kinderen een goede start in het leven. Dat is nodig, want er bestaat een duidelijke relatie tussen armoede en leerachterstand. Kinderen uit kansarme gezinnen lopen al snel achter op hun ontwikkeling en daarom worden er via dit project op jonge leeftijd al voorschoolse activiteiten aangeboden. Je moet dan denken aan het leren van het alfabet, tellen of aanleren hoe je een pen vast houdt. Basisdingen die voor een Nederlands kind heel normaal zijn. Voor de allerkleintjes betekent het dat we er ook voor zorgen dat ze goed voorbereid zijn om naar een basisschool te gaan. Dit verkleint de kans op “drop-outs”.

Hoe kunnen wij helpen?

Door onderwijs en maaltijden te geven aan 40 kinderen in eSwatini kunnen wij hen een jaar lang helpen. Om de dagopvang, maaltijden en lessen te bekostigen is € 4.800,- nodig. De jongste kinderen worden opgevangen, krijgen onderwijs en twee maaltijden. De oudere kinderen kunnen terecht voor huiswerkbegeleiding. Voor veel kwetsbare gezinnen is het niet betaalbaar om dit voor hun kinderen te regelen, en is dit project een regelrechte uitkomst. Voor veel van de jongere kinderen zijn de maaltijden bij de opvang de enige die ze krijgen op een dag. En voor de tieners is het een plek zodat ze van de straat zijn.

Wij willen deze kinderen steunen. Help ons bij het bouwen van hun toekomst!

Een voorbeeld van wat jouw donatie aan deze crowdfunding betekent :

Doneer nu >>

Waarom eSwatini?

eSwatini (Swaziland) was één van de landen met de hoogste percentage hiv/aids-besmettingen ter wereld. Veel van de kinderen in eSwatini hebben hun ouder(s) verloren en leven in armoede. Ze hebben te maken met voedseltekort en slechte toegang tot onderwijs. Door COVID-19 is de situatie in eSwatini verslechterd. De behoefte aan (financiële) hulp is dan ook groot.

Wie organiseert deze crowdfunding?

De Nederlandse reisorganisatie Activity International werkt al 10 jaar samen met de stichting All Out Africa Foundation uit eSwatini voor het ondersteunen van deze kinderen. Nederlandse vrijwilligers helpen al mee bij dit project. All Out Africa Foundation sponsort deze “Neighbourhood Care Points”. Zij werken nauw samen met lokale scholen zodat de kinderen onderdeel blijven van de lokale community als ze naar de opvang gaan. Goed onderwijs van deze kinderen komt ten goede aan het hele gezin en kan op de lange termijn het inkomen verbeteren.

Doneer >>

#letsmakememories